Online instructie

In de lessen, clinics en wedstrijden krijgen wij veel vragen over problemen waar men thuis tegenaan loopt. Op deze plek  bespreken we deze problemen. Het wordt een databank met antwoorden en informatie worden die voor iedereen toegankelijk is.

Zo kan je vinden waar je bijvoorbeeld op moet letten bij afstandenrijden. Wat zijn de afstanden tussen balken en/of sprongen? Voorbeelden van lijntjes neerzetten, kleine oefen parcoursen om zelf te bouwen. Maar ook rijtechnische problemen bij springen  de dressuur!

Heb je een specifieke vraag of zou je iets besproken willen hebben, mail ons! Wij zullen dit dan op een begrijpelijke manier uitwerken en plaatsen het antwoord op onze site.

4 gedachten over “Online instructie”

 1. Hallo,

  Mijn paard moet in de draf wat meer balans vinden en sterker worden. Loopt soms wat onregelmatig in de draf.
  Ze is groot paard dus wat moeite met der lijf. Zou u het zinvol vinden om een keer te helpen met balkjes lopen. Dit word dan ook de eerste keer voor het paard. Maar doe liever met goede hulp dan zomaar wat..
  Hoeveel vraagt u voor een les ?

  Met vriendelijke groet.

  Magdalena Goudsmid

  1. Beste Magdalena,
   Dank je voor je berichtje. Uiteraard is het zinvol en zal je ook zeker veel verschil merken. Het is heel verstandig om dit met goede instructie te doen die verstand heeft met het trainen van cavaletti. Helaas worden de instructeurs van nu hierin niet opgeleid. Ook een paard die dit niet gewend is leert dit zeer makkelijk en snel mits goede begeleiding. Voor lessen kun je het beste een mail naar ons sturen, kirstin@horsesandwellness.nl dan kunnen wij de opties bekijken. Wat ook zeer de moeite waard is om ons te bezoeken tijdens de bijscholing welke wij hierover hebben op 15 november in Waverveen, deze bijscholing is niet alleen voor instructie maar ook voor geïnteresseerde, informatie hierover vind je bij evenementen.
   Als je vragen hebt kun je altijd mailen of bellen.

 2. Beste,
  Mijn paard laat zich niet rond lopen. Mijn bedoeling is dat ik als eerste mijn paard laat ontspannen maar dan gaat ze niet rond lopen. Hebben jullie misschien een tip.

  Met vriendelijke groet,

  1. Beste,

   Hier zijn verschillende methodes voor en is afhankelijk van het paard in combinatie met de ruiter, is er misschien een filmpje op fb of you tube welke Lammert eerst kan taxeren? Je mag ook een filmpje naar hem sturen naar zijn mobiel met de vraag, dan neemt hij contact met je op. Door in gesprek te gaan kan hij je gericht een advies geven.

   Natuurlijk kan je met het rijden van cavaletti’s, ook met losrijden een goed resultaat behalen. Leg 4 Cavaletti evenredig op de volte, begin over 1 Cavaletti en breid dit steeds verder uit, je kunt dan ook de volte vergroten en verkleinen. Leg vervolgens een aantal cavaletti’s recht op.
   Met het trainen van Cavaletti los je vaak al veel problemen op, dit kan dagelijks en ook zeer, misschien wel juist met dressuurpaarden. Ga je Cavaletti’s trainen in een lijntje, doe dit dan onder deskundige begeleiding die hier ervaring in heeft en zorg er altijd voor dat je rustig begint en als je cavaletti’s recht op zet dat je altijd eerst in komt en er uit gaat met een balk op de grond, dit is makkelijker voor het paard.

   Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *