Clinics gaan weer opgestart worden

Alles heeft een beetje stil gelegen maar gelukkig mag er buiten weer gesport worden en ook mogen de clinics weer worden opgestart.

Wil je een clinic organiseren, lees dan onderstaand alles om een clinic te organiseren. Wil je daarna een datum afspreken of meer informatie, ga dan naar het contact pagina.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een clinic, cavaletti training, springen, longeren aan dubbele lijnen en zitles aan de longe maar ook een combinatie hiervan.

Cavaletti training

Cavaletti training is speciaal ontwikkeld door Lammert voor dressuurpaarden waarbij er op een paard vriendelijke manier kan worden getraind. Zo kun je rechtrichten, achterhand trainen en sterker maken, Galopswissels maar ook een passage of piaff is makkelijk te leren met deze cavaletti training.

De cavaletti training kan ook gegeven worden speciaal voor springruiters waarbij meer op het plaatsten gewerkt gaat worden.

Hiervoor is aan te raden om deze training te volgen met de ouderwetse cavaletti, deze zijn het veiligste om mee te werken. Een voorbeeld van deze cavaletti zijn te vinden in bijgaande link en zijn hier tevens met een leuke korting te verkrijgen bij het noemen van onze naam.

https://schuurmanomheiningen.nl/product-categorie/hindernissen/cavaletti/

Springtraining

Voor een springtraining kan worden gekozen voor technisch leren springen of een parcoursje springen. Dit kan net zo worden ingevuld als gewenst en kan worden aangepast aan het materiaal welke aanwezig is.

Zitles aan de longe

Niet alleen voor een beginnende ruiter is een zit les goed maar ook zeker voor de gevorderde ruiter om meer balans te krijgen wat ook weer samenhangt met het goed rechtrichten.

Alle trainingen zijn voor elk niveau geschikt, beginnende ruiter maar ook de top sport ruiter.

Longeren aan dubbele longe

In de training is het fijn als je met dubbele longe kan longeren, je kunt hiermee veel meer uit je paard halen, gerichter trainen met meer controle.

Hiermee kun je ook leren met cavaletti werk aan de longe.

Deze les is individueel.

Combineren van verschillende clinics mogelijk

Wil je een leuke dag voor de hele stal dan kun je ook kiezen voor een combinatie zodat je aan alle ruiters een clinic aan te bieden.

Kosten en tijd

De kosten voor een clinic van Lammert zijn 85 euro per uur exclusief 25 cent reiskosten vergoeding.

De indeling kan geheel naar eigen inzicht worden gedaan.

Minimale afname is drie uur.

Meenemen van cavaletti of geluidsinstallatie tegen meerprijs mogelijk

Indien er geen cavaletti zijn of geen geluidsinstallatie aanwezig is kunnen wij deze tegen een gereduceerd tarief meenemen.

Kosten Cavaletti 25 euro

Kosten geluidsinstallatie 25 euro

Sociaal media

Wij waarderen het altijd zeer als u voorafgaand en zeker ook daarna foto’s en filmpjes op onze facebook pagina deelt. Wij horen graag van iedereen hoe het was geweest.

Is de clinic ook voor ruiters van buitenaf beschikbaar en wil je dit delen op sociaal media, tag Lammert hierin zodat deze ook op zijn tijdslijn komt te staan, wij zullen deze dan ook delen.

Afspreken van een datum

Om een datum vast te stellen vragen wij een aantal datum voorstellen te geven, hierbij kunnen wij kijken welke datum in onze agenda past.

Het mag op een door de weekse dag maar ook in het weekend.

Graag ontvangen wij ook adres, telefoon nr en eventueel website.

Tips om de clinic te organiseren:

Het is altijd handig om wat tips mee te krijgen:

 • Mail een week voor aanvang clinic ons de indeling met tijdschema
 • Lessen van een uur of 45 minuten
 • Je kunt bijvoorbeeld aanbieden; 3 of 4 combinaties in groepjes van 45 tot 60 minuten en privéles van 30 minuten, dit is goed te doen zowel financieel als tijd.
 • Kijk of je bij het indelen kan opbouwen, starten met cavaletti en eindig met springen.
 • Pauze tussen de middag en naar gelang het aantal deelnemers een korte pauze van een kwartier.
 • Eindig altijd met een gevorderde groep om het voor iedereen goed af te sluiten
 • Veel deelnemers, geen probleem, Lammert weigert niemand en iedereen is welkom.
 • Deel zoveel mogelijk op Facebook, tag onze naam hier ook in voor meer respons.
 • Zet de clinic op startlijsten.nl
 • Clinic alleen voor je stal, leuk te combineren met een stal dag, iedereen kan per slot van rekening meedoen.
 • Geef je het op een manege dan zijn ook deze ruiters van harte welkom.

Clinics in Corona tijd

Gelukkig mogen wij nu weer buiten sporten dus ook de paardensport er is immers altijd een ruime afstand onderling en werken in de frisse lucht. Ondanks dat er geen verbod is op het vervoeren van paarden en ook weer getraind mag worden op bepaalde plaatsen met oefenparcoursen is het wel verstandig om dit vooraf goed te overleggen met de stal eigenaar of met de vereniging.

Ook al is het gezellig als er toeschouwers komen moeten wij hier op dit moment wel voorzichtig mee moeten zijn. Ben je verkouden, grieperig, koortsig etc dan is het verstandig om niet te komen, dit zijn ook de eisen van het RIVM.

Met oortjes rijden is mogelijk maar neem wel eigen oortjes mee, Lammert heeft een instructiesetje.

Uiteraard volgen wij wel de normen van het RIVM.

Respecteer en accepteer de regels en maatregelen dan word het vast een succes.

Wij wensen jullie veel succes met het organiseren van de clinic en horen graag spoedig van jullie. Zijn er nog vragen dan horen wij dit uiteraard ook graag.

Facebooktwitter