Clinics

Iedere combinatie moet de kans hebben om aan een clinic deel te nemen

Er worden elke maand diverse clinics aangeboden welke te vinden zijn bij evenementen. Iedereen kan zich hiervoor opgeven of je nu puppy, beginnend of gevorderde ruiter bent, de groepen worden ingedeeld op niveau en paard of pony.

De clinics worden in groepsverband gegeven en zullen bestaan uit ongeveer 5 combinaties per groep.

Alle clinics en startlijsten zijn te vinden bij evenementen!

Inschrijven gaat gemakkelijk via ons inschrijfformulier!

“Voor onze clinics kan iedereen inschrijven! Je hoeft niet lid te zijn van een vereniging of KNHS, iedereen is welkom!”

Er zijn diverse clinics mogelijk;

Springclinic

Bij springclinics wordt er eerst gezamenlijk onderdelen van het parcours gereden waarna een ieder diverse keren individueel het parcours springt onder begeleiding. Elk parcours wordt daarna individueel geëvalueerd!

“vele combinaties volgen al onze clinics, je bent een uur bezig met parcoursen springen en je leert er ook nog veel van”

Cavaletti training

Dressuur matig Cavaletti training is een goede afwisseling voor elk dressuurpaard op elk niveau. Na en training zal je veel verschil merken, je paard wordt hier soepeler en actiever van en daarnaast ook handiger. Elk paard of het nu echt dressuur gefokt is of niet kan leren over een Cavaletti te lopen.

Cavaletti training kun je zeker het beste in het begin altijd met goed geschoolde begeleiding doen welke weet wat hij/zij doet. Door de all round opleiding van Lammert heeft hij alle kennis om hiermee aan het werk te gaan van beginnende dressuur ruiter tot en met top sport dressuur ruiter. Op onze dressuur pagina staat meer informatie hierover met ook een aantal filmpjes.

Regelmatig verzorgen wij deze clinics maar het is ook mogelijk om deze bij jouw op stal te organiseren!

Crossclinic

Bij crossclinics zal er in groepsverband gereden worden. De invulling hangt af van de locatie. De groepen zullen veelal iets gemengd zijn zodat minder gevorderde combinaties kunnen mee liften met gevorderde combinaties. Combinaties welke L of hoger rijden worden zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst.

“De crossclinics zijn unieke kansen om eens met je paard of pony te crossen onder begeleiding”

Gymnastieken, leren afstanden rijden, tellen met balken

Bij deze clinic ligt de nadruk met het leren rijden van afstanden door middel van balken en kleine in uitjes. Een afstand bewust rijden is een kunst, dit gevoel leer je door te tellen voor en tussen de balken. Deze techniek wordt gebruikt bij professionals om jonge paarden af te richten met springen maar ook als gymnastiek oefening. Deze clinic kan ook worden gegeven voor combinaties welke alleen dressuur rijden.  (in onderstaand filmpje van de Bondscoach krijt u een indruk)

“Ook dressuur ruiters zouden dit vaker moeten doen, je paard gaat beter door zijn lijf lopen, is een aangename afwisseling en nog goed voor de psyché van het paard” 

Houding en zit bij het springen

Bij deze clinic wordt er dieper ingegaan van het evenwicht bij de ruiter in het springen. Door middel van balken wordt het eerste half uur gewerkt hieraan gevolgd door het rijden van het parcours.

Opgeven voor een clinic

U kunt zich inschrijven voor een clinic door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Kosten

De kosten van een clinic zijn 25 euro voor groepsles, 35 euro voor een duo les en 45 euro voor een privé les. Crossclinics hangt af van de huur crossbaan, deze worden vermeld bij het evenement.

Wil je zelf een clinic organiseren olv Lammert dan zijn de kosten 85 euro per uur exclusief reiskosten vergoeding á 28 cent per km.

Clinic op maat

Zelf een clinic organiseren of een clinic op maat is natuurlijk ook mogelijk! informeer naar de mogelijkheden. Wij ondersteunen deze volledig, zullen deze ook aankondigen zodat deze opgevuld kunnen worden met combinaties welke niet zijn aangesloten bij uw stal of vereniging. Het is ook mogelijk clinics te geven voor manege ruiters!

“De clinics zijn ook voor het publiek leerzaam, wij hebben geen geheimen en vinden het juist leuk als er publiek bij aanwezig is”

Op de hoogte blijven van aankomende clinics

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de clinics om er nooit één te missen dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Om een indruk te krijgen van onze clinics, zie foto’s…..

Via het contact formulier kunt u informatie hierover opvragen, vermeld hierbij de locatie, evt website, voorstellen van datums en wat voor een clinic je wilt organiseren.