Bijscholing gymnastiseren met je dressuurpaard

Kaart wordt geladen...

Wanneer
15-11-2017
6:00 pm - 10:00 pm

Locatie
Stal Panta Rhei

Categorieën


Bijscholing Dressuur matig trainen met balken en cavaletties voor de dressuur ruiter olv Grand Prix dressuuramazone Eva de Man, top instructeur Lammert Laseur en Fysiotherapeut Suzan Bunnik

Woensdag avond 15 november is er op stal Panta Rhei een bijscholing dressuur matig trainen met balken en cavaletties.

De avond zal beginnen met Paarden fysiotherapeut Suzan Bunnik, zei zal vertellen over de verschillende bouw tussen het dressuurpaard en het springpaard, spieropbouw, problemen welke voortkomen door eenzijdig trainen en waarom variatie noodzakelijk is. Dit doet zij in de bak en laat dit aan de hand van twee paarden zien.

Vervolgens zullen Eva de Man, Grand prix dressuur amazone en tevens instructrice ORUN niveau 4 wedstrijdsport dressuur en Nicky Töning, springamazone en leerling paardenhouderij te paard laten zien wat de verschillen zijn tussen het trainen van een springpaard en dressuurpaard.

Daarnaast zullen diverse verschillende oefeningen aan bod komen welke ruiters en instructie kunnen doen op dressuurmatig en spring vlak en waarom deze oefeningen geschikt zijn.

Eva de Man zal met haar Grand Prix paard samen met Lammert een training tonen!

Het rijden zal in interactie gaan tussen Lammert Laseur en Eva de Man, Suzan Bunnik zal inspringen op anatomisch gebied.

Afstanden tussen balken en cavaletties worden besproken voor diverse oefeningen.

Marian Dorrestein zal het nawoord voor haar rekening nemen.

Na afloop van de demonstratie zal er tijd zijn voor vragen uit het publiek.

Alle deelnemers ontvangen een afstanden tabel welke ze op stal of in hun kast kunnen hangen.

Aan het einde zal er nog tijd zijn om na te praten en meer persoonlijke vragen te stellen op dressuurmatig-, spring en rij technisch gebied en aan de paarden fysiotherapeut.

De avond zal beginnen om 18 uur met ontvangst met koffie en thee, om 18.30 begint het programma en eindigen om ongeveer 22 uur!

Bijwonen van deze bijscholing is gericht op dressuur maar ook zeker voor de springinstructeur is deze bijscholing erg nuttig op elk niveau. Daarnaast zullen ook dressuur jury leden hier veel voordeel uit halen.

Kosten : 15 euro per deelnemer, deze kunnen contant, voorafgaande aan de bijscholing worden voldaan.

Licentie punten : 60 Licentie punten

Leerlingen van de ORUN instructie opleiding kunnen een certificaat ontvangen voor hun portfolio.

Inschrijven kan via het inschrijf formulier onderaan deze pagina

Introductie bijscholing docenten:

Eva de Man

Eigenaresse van stal Panta Rhei in Waverveen, Grand Prix amazone en instructrice ORUN niveau 4 wedstrijd sport dressuur.

Eva:

“Het voelt als een voorrecht om geboren te zijn op stal Panta Rhei. Paarden zijn dus altijd in mijn leven. Begonnen bij de ponies, doorgegroeid naar de paarden, waarbij dressuur altijd mijn voorkeur had.

Naast mijn middelbare school reed ik mijn paarden bij de Junioren en de Young Riders. Nadat ik mijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam had afgerond, heb ik in 2015 de KNHS opleiding instructeur dressuur wedstrijdsport (ORUN niveau 4) afgerond.

Inmiddels geef ik veel les, rij ik graag paarden voor klanten en breng ik onze eigen paarden op wedstrijd uit variërend van jonge paarden tot en met Grand Prix niveau.

Met veel plezier les ik wekelijks bij Lammert met cavaletties, hierdoor merk ik positief verschil in de rest van mijn training en wedstrijden. Waar ik juist vast zat met de passage was de hulp van Lammert en het trainen op deze wijze een mooie en paardvriendelijke manier.

Website stal Panta Rhei

 

Suzan Bunnik

Suzan, dieren fysiotherapeut en Equine Chiropractor, eigenaresse van Hoeve buiten verwachting in Bodegraven.

Suzan:

Al van jongs af aan heb ik altijd paard gereden. Ik heb mijzelf gericht op de dressuur en rijd daar ook wedstrijden in. De biomechanica van mens en paard en het analyseren van bewegingen hebben altijd mijn aandacht getrokken. In 2004 ben ik begonnen met de opleiding voor humaan fysiotherapie.  Inmiddels werk ik al weer ruim 7 jaar in een gezondheidscentrum in Leiden.

In de jaren 2009 t/m 2011 heb ik de opleiding voor dierfysiotherapie gevolgd en heb ik mijn droom waar kunnen maken! Ik ben nu al enige tijd aan het werk als dierfysiotherapeut en dit doe ik met veel plezier.

In juli 2016 heb ik de internationale opleiding FES, Focus on the Equine Spine afgerond. Dit is een opleiding voor “Equine Chiropractor”. Na de opleiding voor dierfysiotherapie wilde ik mij nog verder specialiseren in het onderzoeken en behandelen van de wervelkolom bij paarden. Met deze extra opleiding heb ik mijn kennis verder ontwikkeld.

Website Hoeve Buitenverwachting

Lammert Laseur

Lammert is ORUN niveau 4 wedstrijdsport springen gecertificeerd, Oud A-kader ruiter in het springteam.

Lammert:

Van jongs af aan zit ik al te paard en heb vele verschillende paarden uitgebracht voor het bedrijf van mijn ouders, welke nu bekend staat als Stal Johan Laseur en tevens huidige eigenaar. Mijn opleiding is zeer klassiek begonnen bij Dhr Duiser welke op de koninklijke stallen op Paleis Soestdijk als instructeur werkzaam was. Daarna enkele jaren onder toeziend oog van Anton Ebben, bekende olympische ruiter gereden om daarna mijn stage af te ronden in Geesteren bij de familie Maathuis en Johan Heins als stal ruiter van lands eerste grote handelsstal. Op deze stal reed een stalruiter nog gemiddeld 25 paarden per dag en bracht er ook een groot gedeelte uit op wedstrijden.

Terug in Soest ben ik mijn eigen manege begonnen tot ik uitgekocht werd door de gemeente Soest en staan er op die plek nu huizen.

Al jong zat ik bij de young riders en van het B-kader naar de A-kader op olympisch niveau. In die tijd waren vele goede ruiters zoals oa Johan Heins, Piet Raijmakers, Jan Top en Rob Ehrens en was de deelname hieraan nogal kostbaar.

Op dit moment geef ik vele lessen op diverse locaties en bij mensen thuis en daarnaast vele clinics door het hele land en ben ik gespecialiseerd op rij technische problemen op zowel springen als dressuur niveau. Ik houd van rust in het rijden en zoek altijd naar een paard vriendelijke manier, een oplossing van problemen. Tot mijn leerlingen behoren de beginnende ruiter tot en met de top sport ruiter! Zelf rijd ik geen wedstrijden meer maar zit nog wel zo nu en dan op het paard.

Inschrijven voor volgende clinic: Bijscholing gymnastiseren dressuurpaarden

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Telefoon nummer (verplicht)

Adres

Postcode

Plaats (verplicht)

KNHS Registratie nummer:

Instructeur, leerling of geïnteresseerde (verplicht)
InstructeurLeerlingGeïnteresseerde

Uw opmerkingen

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (verplicht)
JaNee

Ja, ik heb de algemene voorwaarden en clinic informatie gelezen en ga hiermee akkoord (verplicht)