Cavaletti Schuurman

Cavaletti en spring training Bodegraven olv Lammert laseur

Kaart wordt geladen...

Wanneer
29-08-2021
Hele dag

Locatie
Hippisch centrum Bodegraven

Categorieën Geen Categorieën


cavaletti en spring training olv Lammert Laseur

Ook dit jaar kan iedereen zich weer inschrijven voor een leerzame training olv Lammert, zowel cavaletti als springen. Elke ruiter is welkom, basis ruiter maar ook de sportruiter kan hieraan mee doen.

Wie is Lammert Laseur

Lammert is een oud internationaal springruiter en een paardenman in hart en nieren welke zijn leven lang met paarden werkt. Vele paarden uitgebracht waardoor er geen rij-technische geheimen meer zijn en deze dan ook, vaak simpel weet op te lossen. Rust in het rijden is bij Lammert zijn motto.  Lammert weet het ook goed en makkelijk uit te leggen.

Lammert is klassiek opgeleid in dressuur en springen waarbij ook cavaletti een belangrijk onderdeel was.

Cavaletti training

Als vast onderdeel van de training, ook in de dressuur is de cavaletti een belangrijk onderdeel. Veel problemen zijn heel simpel met cavaletti op te lossen en je paard wordt hiervan ook sterker van achteren.

De cavaletti training is eigenlijk een basis welke je als ruiter standaard mee neemt in de training waardoor alles in elkaar past, balans, aanleuning, rechtrichten, achterhand onder treden en leert het paard op eigen benen te lopen.

Het is een fabel dat een paard dit niet kan, op een uitzondering na kan elk paard het simpel aanleren, in alle jaren van cavaletti trainingen geven zijn deze op één hand te tellen.

Spring training

De basis in het springen is erg belangrijk zeker om rij-technisch te leren springen, je kan wel hoog kunnen en willen springen maar blijft het belangrijk dat je weet hoe, ook voor de veiligheid van paard en ruiter.

Leer wanneer een paard afgaat, wanneer je moet schakelen en welk been het paard land, dit zijn enkele voorbeelden wat Lammert je kan leren.

Ook sportruiters zijn bij Lammert welkom, als oud A-kader sr lid weet hij ook met deze ruiters om te gaan en te trainen.

Meedoen aan een training

Om mee te doen aan een training kun je jezelf opgeven via het aanmeldingsformulier.

De dag zal gestart worden met cavaletti trainingen en zal overgaan in de springtrainingen.

De kosten zijn:

  •  Trioles 35 euro, 45 minuten les
  • Privéles 45 euro, 30 minuten les

Houd er rekening mee dat Lammert door gaat tot het goed gaat, hierdoor kan het voorkomen dat het langer duurt, belangrijk vindt hij dat je goed afsluit en met een goed gevoel naar huis gaat.

Heb je een rij-technisch probleem dan adviseren wij om te kiezen voor een privé les. Let wel, Lammert vraagt bij aanvang van de les of je ergens tegenaan loopt, waar je een probleem mee hebt, denk niet “ik zeg niets” hij ziet dit vrij snel. Niets is te gek of is een schande.

 

Facebooktwitter