Lammert Laseur

Geesteren……

Afgelopen weekend was Lammert Chef d’équipe voor de regio Utrecht met drie talentjes en een talentje uit Groningen!

Geesteren……… ongelofelijk leuk om hier weer terug te komen, in de jaren is er veel veranderd maar achter stonden de oude stallen nog.

Bij Jan Maathuis en Johan Heins die daar toen ook zat heeft Lammert 5 jaar gewerkt, 25 paarden op een dag en als je het even niet zag zitten en dacht…. IK WIL NAAR HUIS…. Kreeg hij van zijn vader te horen “je bent er aan begonnen, dus maak je het af” maar hier erg veel geleerd en ben hem nog dagelijks heel dankbaar hierom.

Ja, 25 paarden per dag rijden, om half 8 stond de eerste al gezadeld en zo de hele dag door. Kwamen er in de avond of nacht kopers uit het buitenland aan werd je uit je bed gehaald en moest je ze weer voorrijden.

Voor je balans werden je beugels eraf gehaald en moest je een 140 parcours springen, viel je er af, gewoon weer opstappen en van voor af aan starten. Erg blij was Lammert wel met deze leerschool want het is hem eens gebeurt dat in een 140 wedstrijd aan het begin zijn beugelriem af brak, deze kon hij dan ook gewoon uitspringen zonder problemen.

Met Johan Heins ging hij regelmatig mee naar Duitsland op concours.

Afgelopen zondag zat hij te kijken naar het 160, mooie wedstrijd en ook die geeft hij regelmatig gereden. Deze rubriek was een mooie graadmeter voor het WK en in onderstaande krantenknipsel ook een mooie uitslag. Het zijn mooie jaren geweest, niet onverdienstelijk mee gedraaid in de top sport en als je zo terug kijkt in de krantenknipsels tussen de grote namen is Lammert stiekem toch erg trots.

Deze leerschool heeft Lammert ook erg geholpen in zijn werk nu en vindt hij het heel mooi om jonge ruiters te begeleiden. Daarnaast is Lammert, door zijn ervaring gespecialiseerd in het oplossen van problemen.

 

 

 

 

Facebooktwitter