Lammert Laseur

Historie Lammert Laseur

Zo begon het

Lammert Laseur is een paardenman in hart en nieren, opgegroeid als zoon van de wel om bekende manege/stal houder,  Joop Laseur in Soest. De boerderij waar hij werkte heeft hij op jonge leeftijd kunnen overnemen, al snel werden de koeien verwisseld met paarden.  Velen hebben wel eens een paard gehuurd bij de “Boshoeve” en Joop Laseur werd steeds meer een begrip in de paardensport. Manege de Boshoeve is nog steeds in de familie, de middelste broer, Rinus, had de traditie voor gezet maar sinds een aantal jaren geleden heeft de jongste broer van Lammert, Johan deze overgenomen en is de naam veranderd in Stal Johan Laseur en is het nu pension -en wedstrijdstal welke door zijn gezin gerund word.

Lammert is begonnen met lessen bij Dhr Duiser, instructeur van het koninklijk huis.  Als 11 jarige reed Lammert Laseur al de eerste wedstrijden bij de Gooische waarna er nog vele door het hele land volgden en mee heeft gereden in het young riders team! Iets later is hij ook gaan lessen bij Anton Ebben, olympisch ruiter. Later waren ze serieuze concurrenten van elkaar in de ring.

SONY DSC
SONY DSC

Rond zijn twintigste jaar is hij naar Geesteren vertrokken om voor vijf jaar als stalruiter bij Jan Maathuis en Johan Heins stage te gaan lopen. Hier reed je als stalruiter ongeveer 25 paarden per dag en werden ook diverse uitgebracht op wedstrijden. Samen met Johan Heins gingen zij geregeled naar Duitsland om daar te lessen onder streng Duits regiem.

Terug gekomen van de stage heeft hij vele paarden voor oa zijn vader uitgebracht op nationaal en internationaal niveau waaronder vele Grand Prix wedstrijden, Lammert zat toen in het A-kader op olympisch niveau waarin hij vaak in de top eindigde met oa Piet Raijmakers, Jan Tops, Rob Ehrens, Jos Lansink, Emiel Hendriks, Albert Voorn en Franke Sloothaak.

Lammert Laseur behoort in het rijtje van kunstenaars thuis!

Lammert heeft vele paarden opgeleid om deze ook op hoog niveau uit te brengen op wedstrijden.

“voor de training moest Lammert zelfs een parcours van 140 uit kunnen rijden zonder beugels, viel je eraf moest je gewoon weer bij het begin beginnen…”

SONY DSC
SONY DSC

Na de periode van stalruiter is hij zijn eigen stal begonnen in Soest “de Boshoeve” dit heeft hij een flink aantal jaren gedaan, dit deed hij naast het internationaal wedstrijden rijden op hoog niveau. Uiteindelijk is hij begonnen met instructie op locatie omdat er veel vraag was naar goede instructie. Daarbij kwamen al snel het geven van clinics en wedstrijdbegeleiding.

Op dit moment traint hij vele ruiters van beginnend tot top sport in het springen, dressuur en eventing. Doordat hij all round is opgeleid, in zijn begin tijd moest je nog dressuur en springen op hetzelfde niveau, hierdoor is zijn kennis erg breed en groot. Lammert staat bekend als dé instructeur als het gaat om het oplossen van rij technische problemen.

Het paardenvak is er dus met de paplepel ingegoten. Die ervaring geven we graag door. Lees wat Lammert Laseur voor u kan betekenen.