Springoefeningen draf en galopsbalken

Het gymnastieken van het paard is zeer belangrijk voor spring en dressuur paarden, hiermee train je diverse spiergroepen op de juiste manier.

Het oefenen met galopsbalken geeft paard en ruiter een beter balans en kunnen niet vaak genoeg worden gedaan. Er hoeft echt geen heel parcours te worden neer gelegd, je kan ook standaard 2 galops balken in de bak neerleggen, deze kunnen gebruikt worden door zowel spring als dressuur ruiters.

Je paard zal door veel trainen met galopsbalken makkelijker ondertreden, dit is juist voor dressuur paarden zeer belangrijk om te doen, je zult ook inzien dat je paard makkelijker wordt voor obstakels in en langs de ring. De achterhand wordt hierdoor goed getraind waardoor de dressuur oefeningen op den duur makkelijker gaan worden. Door met dressuur paarden veel te oefenen met galopsbalken zal de achterhand sterker worden en voorkom je veel rug problemen die vaker bij dressuur paarden voor komen.

Voor springpaarden is het ritme erg belangrijk, tel tussen de galopsbalken de aantal sprongen, ga mee met je paard. Een goede oefening is om ook eens een galopssprong meer te maken tussen de balken, hierdoor krijg je zelf en het paard een beter gevoel voor afstanden, ritme en balans. Oefenen met balken kan je bij elke training gebruiken en wordt je paard alleen maar beter en soepeler van.

Onderstaande oefeningen kun je makkelijk uitprinten om mee naar stal te nemen, hierop staan alle afstanden tussen de balken. Voor alle afstanden tussen balken en hindernissen klik hier….

Oefening 1 words

Oefening 1

Oefening 2 words

Oefening 2

Oefening 3 words

Oefening 3